2 Ιουλίου 2026
02.07.2026
“Η αλλαγή βρίσκεται σε κάθε βήμα” είπε η Φραντσέσκα Αλμπανέζε, ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ για τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, στο κλείσιμο της ομιλίας της στο Πάντειο στις αρχές Μαΐου καλώντας μας σε ένα ακόμα πιο μαζικό κίνημα ενάντια στη γενοκτονία και το απαρτχάιντ. Έτσι κι εμείς θα προσπαθήσουμε, με μικρές πράξεις αντίστασης, να συμβάλουμε στον μεγαλύτερο αγώνα της εποχής μας· σαν πεταλούδες να συντονίσουμε τα φτερά μας και να προκαλέσουμε το τσουνάμι που θα σταματήσει το συνεχιζόμενο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας το οποίο συντελείται, δυστυχώς, και με τη στήριξη του ελληνικού κράτους.
Στο σημερινό ποστ μιλάμε για την έννοια της λέξης ṣumūd στα αραβικά και τον στολίσκο που αντιστέκεται και φοβίζει το γενοκτονικό κράτος.





Σχετικά άρθρα
Clear Filters
8 Ιουνίου 2026
Η Φραντσέσκα Αλμπανέζε είναι Ιταλίδα νομικός, ειδική εισηγήτρια των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για τα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη (από τον Μάιο του 2022 μέχρι σήμερα).
Με τις 8 εκθέσεις της στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ έχει αποδείξει τις εγκληματικές πρακτικές του Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων.
Ερευνώντας τους πέντε πρώτους μήνες των στρατιωτικών επιθέσεων στη Γάζα, το 2024, ήταν η πρώτη -και η μόνη τότε- που κατήγγειλε την γενοκτονία των Παλαιστινίων.
2 Ιουλίου 2026
Στο σημερινό ποστ μιλάμε για την έννοια της λέξης απαρτχάιντ που ξεκίνησε στη Νότια Αφρική, αλλά δυστυχώς δεν τελείωσε εκεί.

