1χρόνομετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, πολλές ιδέες της για την ετερότητα, τις έμφυλες ταυτότητες, τον σεξουαλικό αυτοκαθορισμό και την αυτοδιάθεση του σώματος των γυναικών συνεχίζουν να διαχέονται από πρόθυμους αγωγούς της ιδεολογίας της, μέσα από διαφορετικά κάθε φορά κανάλια. Μια σταχυολόγηση ενδεικτικών γεγονότων:

 

6 Νοεμβρίου 2020

Αναβάλλεται επ’ αόριστον η δίκη της υπόθεσης του Ζακ Κωστόπουλου/Zackie Οh. Έξω από το δικαστήριο βρίσκεται συγκεντρωμένο μέγαλο πλήθος τόσο από τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα όσο και από φορείς ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου κοσμηματοπώλη, ο Θάνος Πλεύρης, νυν υπουργός Υγείας.

 

14 Ιουνίου 2021

Έπειτα από ηχηρή κινητοποίηση και σφοδρές αντιδράσεις φεμινιστικών συλλογικοτήτων και μεγάλης μερίδας της κοινωνίας των πολιτών, ακυρώνεται το πρώτο «Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας». Ανάμεσα στη συντριπτική πλειοψηφία των αντρών που συμμετείχαν, θέση θα έπαιρναν και δύο υπουργοί.

 

2 Σεπτεμβρίου 2021

Ο βουλευτής Καλλιάνος εξαπολύει αήθη επίθεση σε 17χρονη που κατήγγειλε πως έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού. Ανάμεσα στους φερόμενους ως δράστες ήταν γνωστός ποδοσφαιριστής. Ο βουλευτής έγραψε μεταξύ άλλων: ««Θα δώσω επομένως συγχαρητήρια στην ελληνική Δικαιοσύνη διότι εύκολα μπορεί να διακρίνει ποτέ πρόκειται για πραγματικό βιασμό και πότε η συγγενής, η φίλη ή ο φιλος μιας επί πληρωμή “φιλήδονης” κοπέλας τη στέλνει να καταγγείλει βιασμό για να βγάλει κανένα φράγκο παραπάνω ώστε να αγοράσει το νέο iPhone».

 

10 Σεπτεμβρίου 2021

160 ονόματα της στρατιωτικής, επιχειρηματικής, ακαδημαϊκής ζωής της χώρας εκφράζουν, με επιστολή τους στον πρωθυπουργό, τη διαφωνία τους με το πόρισμα της επιτροπής Σισιλιάνου περί θεσμοθέτησης πολιτικού γάμου ομόφυλων ζευγαριών. Η επιστολή δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Εστία». Κάποιοι από τους 160 σπεύδουν εκ των υστέρων να διαψεύσουν ή να αποστασιοποιηθούν.

 

23 Σεπτεμβρίου 2021

Τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία των Αθηνών μαζί με το Πανελλήνιο Κίνημα «Μαμά Μπαμπάς και Παιδιά» πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην ένταξη της (συμπεριληπτικής) σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Tα ίδια σωματεία, τον Ιανουάριο του 2020 είχαν προωθήσει την καμπάνια «Αφήστε με να ζήσω» με αφίσες κατά της άμβλωσης σε σταθμούς του Μετρό, οι οποίες κατέβηκαν ύστερα από ισχυρές αντιδράσεις.

25 Σεπτεμβρίου 2021

Επίθεση με πέτρες στην πορεία του 9ου Θεσσαλονίκη Pride μπροστά στον Λευκό Πύργο.