Ελλάδα

Ο ακροδεξιών απόψεων και επαφών Τάκης Μπαλτάκος στο τιμόνι της ΕΠΟ. Το Βήμα κάνει μια αναδρομή στην πορεία του και εκφράζει τις ανησυχίες του.

 

Για το μακελειό στο σχολείο στις ΗΠΑ

Ο ρόλος της τοξικής αρρενωπότητας και του μισογυνισμού στις δημόσιες ένοπλες επιθέσεις στην Αμερική, σε άρθρο στη «LiFO».

Η αύξηση της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ «ατέρμονο χρονικό προαναγγελθέντων θανάτων», γράφει η Χριστίνα Πάντζου στην ΕφΣυν.

Κόσμος

Ο Βαν ντερ Μπέλεν, ο αυστριακός πρόεδρος που διεκδικεί εκ νέου την προεδρία της χώρας, και η εναντίωσή του στην Ακροδεξιά. Ο Δημήτρης Δημητρακούδης γράφει στην ΕφΣυν.

Πορεία ακροδεξιών στην Ιερουσαλήμ στην ετήσια «Παρέλαση των Σημαιών». Το «info-war» μεταδίδει.

Ομοφοβία

Η ευλογιά των πιθήκων ως πρόσχημα για ομοφοβικές επιθέσεις και στιγματισμό ασθενών από την Ακροδεξιά. Το «ieidiseis» γράφει για την κακή διαχείριση από τα ΜΜΕ και τους πολιτικούς.

Για το ντοκιμαντέρ Ομοφοβία / Global Homophobia γράφει η Μαρία Κατσουνάκη στην Καθημερινή.

Πολιτιστικά

Μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης με τον δημιουργό της ταινίας 18 που βγαίνει σήμερα στις αίθουσες και ανατέμνει τον ρατσισμό στα σχολεία, στην «parallaxi».

Με αφορμή την κυκλοφορία στα ελληνικά του βιβλίου Ρίνο Ντελλά Νέγκρα: Ποδοσφαιριστής και Παρτιζάνος, ο Μάκης Διόγος γράφει στην Εποχή για τον αντιστασιακό ποδοσφαιριστή.

Δίκη Χρυσής Αυγής

Εκδήλωση για την επικείμενη έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό στο εφετείο. Το «The Press Project» ήταν εκεί και μεταδίδει.