Το Σημείο αποχαιρετά το 2021 και μπαίνει στο 2022 έχοντας πίσω του 14 μήνες λειτουργίας. Τι κάναμε αυτό το διάστημα;

> Οργανώσαμε εκδηλώσεις: μιλήσαμε για τη σύνδεση της πανδημίας με την Ακροδεξιά και την Εκκλησία, συζητήσαμε για τον αυταρχισμό και την ατιμωρησία της Αστυνομίας, αναφερθήκαμε στη συγκρότηση μιας αντιδραστικής ατζέντας.

> Κάναμε ειδικά αφιερώματα στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα, στη Δικτατορία, στον #1 χρόνο από την απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

> Φτιάξαμε πρωτότυπο εκπαιδευτικό υλικό για θέματα όπως το Ολοκαύτωμα, ο σεξισμός, ο ρατσισμός κ.ά. Μέρος του υλικού αυτού περιλαμβάνεται στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων του ΙΕΠ (μορφές οικογένειας, ρατσισμός, σεξισμός, ασθένειες και ρατσισμός).

> Συζητήσαμε με εκπαιδευτικούς για τη διδασκαλία του Ολοκαυτώματος και για την έμφυλη βία, συναντηθήκαμε μαζί τους στη Λέσβο και στην Αθήνα για να φτιάξουμε και να ενδυναμώσουμε τα δίκτυά μας.

Τη χρονιά που έρχεται θα παρουσιάσουμε νέες έρευνες, θα συνεχίσουμε τη χαρτογράφηση και την καταγραφή της ακροδεξιάς δράσης στην Ελλάδα, θα αναφερθούμε σε θέματα γύρω από την Ακροδεξιά σε σύνδεση και με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, θα επεξεργαστούμε νέα εκπαιδευτικά εργαλεία.

Καλή χρονιά σε έναν πιο ελεύθερο και δίκαιο κόσμο!